Beste vrienden en familie,

Laat ons eerst starten met jullie allen een fantastisch jaar toe te wensen! Naast wereldvrede enzo, hoop ik dat ook jullie in 2018 dingen kunnen doen en meemaken waarvan je blij wordt! 🙂

Wij starten 2018 alvast met een droom die al enige tijd aan het borrelen was: een reis naar de andere kant van de wereld!
Deze trip is voor mij eigenlijk veel meer dan gewoon een ‘een reis’. 2017 was een jaar vol verandering, waarin ik heb besloten mijn job vaarwel te zeggen zonder een verder carrièreplan in gedachten. Een job die ik eigenlijk vele jaren met veel plezier en grote passie gedaan heb. Toch voelde ik dat de behoefte om op een pauze-knop te kunnen drukken, groeide.  En om inspiratie en energie op te doen weg van mijn vertrouwde wereld. Kan best leerzaam zijn; heb ik van horen zeggen 😉

En zo geschiedde. Een mens heeft volgens mij niet  altijd een strak plan nodig. Soms moet je even die pauze-knop (durven) induwen, dingen loslaten en zien wat er gebeurt.
Een quote van ene Berthold Brecht, mij voor de rest ook niet bekend, vat het perfect samen: “Ik sta even stil. En dat is een hele vooruitgang”.

De plannen om de andere kant van de wereld te verkennen, werden concreter: we starten ons avontuur in Nieuw-Zeeland, daarna gaan we de bounty-stranden van de Cook Islands en Frans Polynesië van heel dichtbij onderzoeken om ons daarna te laten onderdompelen in de mystieke en intrigerende cultuur van Japan.
Jullie kunnen de plaatsen waar we belanden volgen op de kaart van deze blog!

Degenen die mij een beetje kennen, weten uiteraard dat ik niet zo stoer ben om dit avontuur alleen aan te gaan! En ik zou het ook niet willen zonder het gezelschap van mijn lieve Bart.
Die is in 2017 niet enkel zo zot geweest om samen met mij in Mechelen te komen wonen – jaja, Bart is tegenwoordig een echte Mechelaar! – maar ook om met volle goesting mee te gaan in mijn avontuur. Ik weet dat ik mijn twee pollekes mag kussen dat ik de Mooiste Man de mijne mag noemen. 🙂

De route van onze trip is min of meer uitgestippeld. De vluchten liggen vast en na menige bezoekjes aan de Decathlon en de AS Adventure, denk ik dat we alles hebben om erin te vliegen.
De rugzakken zijn half gepakt. En ja, ook de afritsbroek en TeVa’s gaan mee. 😉 Ik weet met zekerheid dat er enkele ex-collega’s me daarmee schaamteloos uitlachen, maar ik wil toch even nuanceren dat TeVa’s niet over dezelfde kam kunnen geschoren worden als Crocs! Daarnaast moet mijn garderobe  voor de komende tijd passen in 4 plastiek zakjes… Het moge duidelijk zijn dat er tijdens grote avonturen geen plaats is voor fashion statements! Tenzij hele foute, hihi.

So long, en bekijk af en toe eens ons blogje om te zien waar we uithangen of om contact te houden. Als je daar zin in hebt.

Vele groeten!

Elleke & Bart