LE BONS BAY (BANKS PENINSULA) | Nadat Bart me heeft opgepikt aan de luchthaven in Christchurch rijden we met onze Toyota Corolla naar Banks Peninsula.
De grillige en ongewone vorm van het schiereiland met haar vele prachtige baaitjes is te danken aan vulkaanuitbarstingen enkele miljoenen jaren geleden.

Akaroa is zowat het enige dorp waar leven te bespeuren is, in het hoogseizoen dan toch. Het plaatsje heeft nog veel van zijn Franse (!) charme weten te bewaren.
Een 20-tal minuten daarvandaan, komen we via een kronkelige weg aan ons huisje, niet ver van Le Bons Bay.

Het slechte weer blijft nog een dagje aanhouden: het is te zot om er een hond door te sturen. Dus blijven we maar een hele dag binnen. Uiteindelijk niet slecht om m’n jetlag aan te pakken. Wel slecht voor m’n humeur: “Wat is dat hier voor kakweer! ‘T was begot nog beter in Belgiรซ!”

Gelukkig stelden de weergoden mijn geduld – dat soms redelijk beperkt is, geef ik toe – niet al te lang op de proef, want na nog een nachtje slapen, ontwaken we met uitzicht op de turquoise oceaan en een blauwe hemel. Tijd om de boel te gaan verkennen!

Vooraleer we aan onze eerste ‘hike’ beginnen, zakken we af naar Le Bons Bay, de dichtsbijzijnde baai vanaf ons verblijfje. We kwamen zeker vier mensen tegen op en langs het strand!
Ik zeg nog tegen Bart: “Wat een drukte! Dat is ook de eerste en de laatste keer dat wij in het hoogseizoen naar NZ komen!”. ๐Ÿ˜‰

We maken een wandeling in het Hunawai Reserve. We moeten er nog wat ‘inkomen’, dus we kiezen voor geen al te lang parcours. Minder dan 7 km, maar damn, wel direct ‘ne goeie kuitenbijter’! Ik zal het geweten hebben ‘s anderendaags.

***

Vanuit Akaroa kan je een bootje nemen om te gaan zwemmen tussen de bedreigde Hector Dolphins. Met hun 1m20 zijn ze de kleinste dolfijnen ter wereld en ze leven enkel in de wateren ten noorden van het Zuider-eiland van Nieuw Zeeland. Een ontmoeting met deze soort is dus per definitie al uniek!

Na een klein gevecht met m’n wetsuit – ik wilde erin, maar de wetsuit dacht daar anders over – varen we erop uit. Ik hou sowieso van ‘bootje varen’ en dolfijnen spotten, maar wanneer onze kapitein ons tussen de soep en de patatten vertelt dat het water 15 graden is, ebt mijn goesting om erin te springen toch een beetje weg… Ik vind het kinderbad in Center Parcs al te koud!

Maar bon, de dolfijnen wachten niet. En dat pak blijkt magische krachten te hebben: het voelt helemaal niet koud en je moet ook al niet kunnen zwemmen. Je kan onmogelijk zinken met zo’n ding aan. Dan toch misschien nog een ideaal uitstapje voor ons maman??? ๐Ÿ™‚

Nee serieus, een hele leuke belevenis voor elke Banks Peninsula bezoeker!