TAKAKA | Als je altijd de kudde volgt, is het onvermijdelijk dat je in andermans stront trapt.

Daarom gaan we ten Noorden van Takaka (het plaatsje waar we logeren) ‘trampen’. Tramping wil zeggen dat je te voet een tocht onderneemt buiten de gebaande paden. Eigenlijk zonder dat er echt een pad is. Relatief onbewandeld dus. Wel, ik kan u vertellen dat ik nog nooit in zoveel stront getrapt ben.

Ik verbaas me over het feit dat het landschap in de Provence fantastisch paars kleurt wanneer de lavendel bloeit. Maar die heuvels hier op Farewell Spit, die zijn bezaaid met miljoenen schapendrollen, en toch blijven die er van ver ongeloofelijk groen uit zien! Ik kan nu wel ‘voor echt’ zeggen dat mijn nieuwe wandelschoenen ‘goed gedoopt’ zijn.

Naar mijn gevoel blijven die strontheuvels maar komen. Ik waan me heel even ‘de Leo’ in die vreselijke film ‘The Revenant’. Alleen dan in de hitte in plaats van in de sneeuw. En wij doen een paar uren over onze tocht in plaats van een paar dagen. En ook iets minder drama, want het ziet er allemaal best idyllisch uit. Dus die kaka van Takaka nemen we er graag bij!

Komen wij dan nu in aanmerking voor een Tramp Stamp of hoe zit dat juist???