CARDRONA | We moeten kiezen: logeren in het populaire Wanaka of in de mondaine ‘hoofdstad van de adrenaline-kicks’ Queenstown. Beiden gepositioneerd naast prachtige blauwe meren. Queenstown blijkt door zijn status en vele toeristenactiviteiten een prijzige plaats om deftig te overnachten. Bovendien hoorde ik dat ze er zelfs een ‘Louis Vuitton Concept Store’ hebben. Dat is op zich al een reden om er niet te logeren. Dat is van een soort bekaktheid dat niet past bij Nieuw-Zeeland. 🙂

Uiteindelijk belanden we in Cardrona, een plek tussen Queenstown en Wanaka, en dus een goede uitvalsbasis om beiden te bezoeken. Cardrona is vooral in de winter populair, omdat er een paar ski-pistes zijn. Maar wij zijn er in de zomer en kunnen er voor een interessant prijsje een luxe-studio huren mét een gemeenschappelijk zwembadje. Een welkome verfrissing met dit weer!
De zogenaamde ski-faciliteiten in de regio, waar ze erg trots op zijn, lijken ons niet veel voor te stellen. Zo zie je maar dat wij, wat dat betreft, ‘nog-niet-zo’n-beetje verwend’ zijn in Europa!

In Cardrona zelf is er voor de rest niet veel te zien. We spotten er nog een omheining waar duizenden bh’s aan hangen. Ze hebben er dan maar een bord bij gezet van Think Pink, om aandacht te creëeren voor borstkanker. Een initiatief dat ze Bradrona hebben genoemd. Bart vind dat ik mijn bh er moet bij hangen. Maarre… ik heb er maar drie bij en dat ziet ge van hier dat ik m’n Chantelle aan een prikkeldraad ga hangen om er wat schapenkwijl in op te vangen. No way José!

Bon, daguitstap naar Queenstown dus. Het moet gezegd: het Wakatipu meer en ‘the Remarkables’ zijn prachtig, en zeker vanuit de hoogte. We nemen de kabelbaan voor een mooi uitzicht. En mijn kinderlijke enthousiasme neemt het even over wanneer ik zie dat je er ook met van die ‘luge karretjes’ naar beneden kan sjeezen. Een beetje vergelijkbaar met zo’n rodelbaan met sleetjes op wieltjes waar wij als kind in Oostenrijk maar geen genoeg van konden krijgen. Gelukkig kan ik Bart overtuigen om mee te doen. 🙂

In Wanaka beklimmen we nog de Mount Iron voor andere mooie uitzichten en daarna gaan we voor de afwisseling naar Puzzling World; een sympathiek museum met tal van optische illusies.
We vleien ons neer aan de oevers van het meer voor een picknick, maar die is van korte duur. Het waait zo hard dat onze cracottes met kaas net iets te veel garnering krijgen van zand en kiezelsteentjes. Bovendien zien de tientallen meeuwen boven ons hoofd er niet erg betrouwbaar uit. Die zouden ook wel eens kunnen zorgen voor een extra dip-sausje dat we niet besteld hebben.