FAIRLIE | Next stop: Lake Tekapu. Dat is terug het binnenland in. De route van Oamaru naar Lake Tekapo is één van de mooiste die we al gezien hebben, met meren in nog andere spectaculaire blauwtinten dan tot nu toe. De meren die hier niet blauw zijn, noemen ze allemaal Mirror Lake, hebben we al geleerd.

Via het immense Lake Benmore, rijden we naar de Clay Cliffs. Dit bizarre landschap is het resultaat van 2 miljoen jaren erosie van zout en gravel. Zeker een tussenstop waard!

De ‘scenic route’ brengt ons ook nog langs Lake Punakaki, waarbij we omvergeblazen worden door – alweer – de kleur van het water met op de achtergrond de majestueuze Mount Cook. Whaa, wat een spectaculair gezicht is dit!

Lake Tekapo trakteert ons op nog meer van dat moois. Of je nu naar het meer kijkt vanaf de oever of van op de Mount John, het is er prachtig. Dat hebben andere toeristen blijkbaar ook begrepen. Rond het kerkje staan veel mensen manoeuvres uit te voeren om te proberen een foto te nemen met niet àl te veel onbekenden er op. The Church of the Good Shepard is omwille van haar idyllische ligging de meest gefotografeerde kapel van NZ. En een populaire trouwlocatie. Dan zullen wij er ook maar enkele nemen, zeker?
Niet gemakkelijk tussen al die Chinezen die daar zowaar uitgebreide fotoshoots houden. Ik twijfel ten zeerste of die kerk van enig belang is voor de foto’s, want de talrijke poses en duck faces zijn niet te tellen.

Er is helaas nergens plaats meer om te logeren in Lake Tekapo, waardoor we genoodzaakt zijn om te overnachten in het naburige niet-zo-charmante plaatsje Fairlie. En dan nog in een huisje dat eigenlijk boven budget is. MAAR is me dat goed gespendeerd geld: het leuke huisje heeft een private hottub. Zelfs de brand vlakbij krijgt ons daar de rest van de avond niet meer uit.

‘t Leven kan toch schoon zijn!