RUSSELL | Russell is een gezellig kuststadje in de Bay of Islands. De baai is bezaaid met een 150-tal nog ongerepte eilandjes.
Russell was de allereerste Europese vestiging hier in NZ alwaar walvisvaarders, veroordeelden en dronken zeilers er een marginaal boeltje van maakten. Dat leverde Russell de naam ‘the Hellhole of the Pacific’ op. De charme van het plaatsje doet niet vermoeden dat er minder dan 200 jaar geleden zoveel vechtpartijen en strandorgie├źn hebben plaatsgevonden.

Het kerkje is de oudste van NZ (1836) en de bouw ervan werd nog mede gesponsord door Charles Darwin.

Het ‘hellhole’ heeft zich inmiddels verplaatst naar Brussel. Heb ik van horen zeggen.

We hebben geen grootse activiteiten gepland. We gaan een dagje zeilen om de baai wat te verkennen, we gaan nog eens naar een wijnproeverijtje en ik trakteer mezelf op een heerlijke massage door een al even heerlijk lief Thaïs mevrouwtje.
Voor de rest genieten we van ons zonnige terrasje aan onze studio. Zonder zeezicht, maar ‘very enjoyable’!