AUCKLAND | Auckland is onze finale logeerplek van onze rondreis door NZ.
De kenmerkende ‘Sky Tower’ (328 m) verwelkomt ons al van ver. Ons motel ligt niet pal in het centrum, dat is een half uurtje lopen, maar in de Ponsonby-wijk. De hipste wijk van Auckland met zoveel restaurantjes en barretjes dat we er bijna keuze-stress van krijgen. 😉
Gelukkig is het warm en dus dorstig weer, zodat de vele gezellige terrasjes een waar geschenk zijn. Ook het havengebied is gezegend met leuke plekjes en het is er heerlijk om rond te slenteren. De zeilschepen van de Volvo Ocean Race zijn er pas toegekomen.

We houden wel van de bedrijvigheid, gezelligheid en de nog vele koloniale huizen. Die waren op andere plekken eerder zeldzaam, omdat deze elders bijna allemaal door aardbevingen of andere catastrofes verwoest werden. De ligging van Auckland is een pak gunstiger wat dat betreft.

We moeten er echter ook nog wat praktische dingen regelen. Zo moeten we bijvoorbeeld nu al bedenken hoe we de Railpass van Japan kunnen bemachtigen, want die is – hoe vreemd ook – in Japan niet ter plaatse te verkrijgen. Je bestelt de pas normaal online en dan wordt deze per post naar je thuis opgestuurd. Maar we zijn niet echt in de buurt van ‘thuis’, natuurlijk. We vinden op de valreep een reisbureau dat ons kan helpen met een spoedprocedure voor de Japan Railpass.

We mesten onze auto uit die ons bijna twee maanden bracht naar de plekjes die we wilden. We hebben er maar liefst 6500 km op zitten! Sjonge, wat een mesthoop. Nu is het nog zaak om alles terug in onze rugzakken te proppen. Dat loopt helaas niet zo vlotjes… Het is toch telkens weer een raadsel hoe dat kan, want we hebben geen nieuwe spullen gekocht.
Bart is genoodzaakt zijn grote lompe slaapzak, die hij trouwens niet eens gebruikt heeft tijdens de toer, achter te laten. Gelukkig doen we er de poetsvrouw een groot plezier mee.

Daarnaast tracht ik nog even te checken of we binnen het vooropgestelde budget zijn gebleven. Dat blijkt veel meer werk dan ik dacht en het antwoord is negatief. Maar nu ook weer niet zooo dramatisch dat we niet meer van onze laatste uren in Auckland kunnen genieten. We sluiten ons NZ avontuur af met heerlijke tapas en wijntjes. Sweet as!