AITUTAKI | Wauw. Al van in het kleine vliegtuigje kunnen we zien wat een adembenemende lagoon Aitutaki heeft.

De eerste twee nachten op dit eiland brengen we door in een luxe hut mét airco in een kleinschalig gezellig resort. Grote bombastische resorts zijn hier gelukkig nauwelijks te vinden. Wat een genot! Ligbedjes op een wit zandstrand met hier en daar wat palmbomen die uitgeven op de lagoon. Snorkeltje op en we spotten honderden prachtige vissen op twee meter van onze strandstoel. Het enige dat ik kan bedenken is dat je wel van Mars moet zijn als je niet van Bounty houdt!

Eén van de avonden wonen we een ‘traditionele island night’ bij. Dat is natuurlijk voornamelijk voor toeristen, maar ik ben wel super onder de indruk van die madammen met hun kokosnoten bovenstukje die aan een ongeloofelijk tempo sensuele bewegingen maken met hun derrière. Ik vind het absoluut iets sexy hebben. (Ik meer dan Bart.) Dat zou ik nu ook graag willen kunnen!
Wanneer de dansers volk uit het publiek optrommelen , merk ik echter wel dat ik niet de behoefte heb om m’n performance van zo’n eerste les per se met veel anderen te delen. Maar er ontbreken vooral jongens ‘on stage’, dus Bart moet eraan geloven. Bart die met z’n heupen wiegt, dat is een ‘once in a lifetime’ schouwspel. Mijn avond is goed. 🙂

Na twee heerlijke relax dagen en nachten in ons luxe resort, verkassen we wegens budgettaire redenen naar een basic strandhut wat verderop.

We verkennen het eiland per fiets. Dat is op zich goed te doen, want echt groot is het niet. We houden halt bij een kerk – de oudste van de Cooks – om er binnen een kijkje te gaan nemen. In de kerk roept Bart met een verschrikt gezicht: “Hoe zie jij eruit?! Je hoofd is zo rood als een tomaat. Het lijkt wel alsof je gaat ontploffen!”
Ik ben inderdaad oververhit. Het is zo ongeloofelijk heet dat ik er onpasselijk van wordt. Helaas zijn we nog niet direct terug in onze strandhut en neemt de oververhitting en het ontploffingsgevaar alleen maar toe. Wanneer we eindelijk toekomen, wissel ik de koude douches af met naakt op het bed liggen onder de ventilator. Het helpt niet. Ik blijf nog uren oververhit. Waar is die airco wanneer je hem nodig hebt?!

Bart gaat dan maar alleen naar de rugby match kijken. Er is immers een echte ‘derby’ vandaag: Aitutaki speelt tegen Rarotonga. Twee eilanden tegen elkaar. Zowat alle eilandbewoners zijn hiervoor afgezakt naar het speelveld. De jongens van Aitutaki worden genadeloos afgemaakt.

***

Aitutaki kan je in geen geval verlaten zonder een Lagoon Cruise te maken. We bezoeken enkele motu (= kleine (onbewoonde) eilandjes rond een centraal eiland, in dit geval Aitutaki) en we stoppen op verschillende plaatsen om te snorkelen waar telkens weer ander onderwaterleven te ontdekken valt: mega Giant Trevally’s – geen lieverdjes – waar ik een beetje bang van ben, gigantische ‘clams’ (in het Nederlands Doopvontschelp) van wel een meter doorsnede en schitterende paarse koralen.

We sluiten het dagtripje af op Honeymoon Island. Maar we vonden het wat te heet voor zulk soort romantiek. 😉