12 Mei. Het is zover: de dag om terug richting Schiphol te vliegen is aangebroken.
Twee krijsende peuters zijn vastberaden om ons een slapeloze vlucht te bezorgen. Er zit niets anders op dan filmpjes te bekijken en af en toe eens tevergeefs naar achteren te bliksemen.

Pas een uur of twee voor de landing ontdek ik dat ze ook de film ‘Vele hemels boven de zevende’ in het assortiment hebben. Je weet wel, de film naar het gelijknamige boek van Griet Op De Beeck. Ik had kunnen weten dat het een slecht idee was om die film te bekijken, want toen ik het boek las, kon ik m’n tranen maar moeilijk bedwingen. En ook bij de film gaan de sluizen open.
Lap. Nu land ik na meer dan vier maanden weer op Europese bodem… al bleitend. Ondertussen zit ook Bart me nog uit te lachen omdat ik zo’n emo-trien ben. Ik heb wel een vermoeden dat onze ouders ons opwachten op de luchthaven. Ik kan daar toch niet toekomen met dikke rode ogen? Get yourself together, girl!
In een poging om de rode ogen te voorkomen, heb ik nog net vijf minuten de tijd om een stukje ‘Big Bang Theory’ te kijken. Het helpt.

In Amsterdam schijnt de zon uit een wolkenloos gewelf en we worden opgewacht door onze ouders, Bart z’n schoonbroer en favoriete nichtje. Wat een leuk weerzien! Na al die tijd en avonturen weet je natuurlijk niet waar je moet beginnen met vertellen. Na een drankje zetten we met onze privĂ©-chauffeur (onzen daddy) koers naar Mechelen.

Home sweet home!

En wat een verrassing: wij treffen lang geen leeg huis aan! Mijn zus en een boel vriendjes hebben zich bij ons thuis verzameld om ons te verwelkomen! Ze hebben gezorgd voor een gevulde koelkast, koude drankjes en hapjes. Op zoveel gezelligheid hadden wij niet gerekend! Aan jullie allen: Bedankt voor zo’n warme thuiskomst! We voelen ons geliefd en de smile op m’n gezicht blijft nog lang.

***

De statistieken

Uit curieusiteit check ik of er veel mensen onze avonturen via onze blog gevolgd hebben. Ik val bijna achterover: bijna 6000 bezoekers hadden we op www.loursontour.info, die samen wel 27 220 keer de website bezochten! Hoe straf is dat?! Wij kennen niet eens 6000 mensen. Wie zijn al die bezoekers?

Daarom, aan u beste lezer van deze blog: kei-hard bedankt voor uw interesse, uw sympathie en empathie! Wij hopen dat u bijna net zoveel genoten heeft van de verslagjes dan wij van onze reis.

Wanneer ik zelf de eerste posts teruglees, geschreven in januari, lijkt het nu al een ‘trip to Memory Lane’. Maar wel een hele leuke. Wat een verzameling van unieke ervaringen hebben we bij elkaar gesprokkeld! Door het lezen van de blog komen ze weer helemaal tot leven!

Benieuwd welke posts jullie favorieten waren? Dit is jullie TOP 5:

  • Een pleidooi voor het nemen van een tussenpensioen
  • Luister niet naar kwaad, Kijk niet naar kwaad, Spreek geen kwaad
  • De Vriendelijke Vogelverschrikker
  • Een romantisch drama
  • De Tocht der Fysieke Confrontaties