BOLULLA | Wanneer de winter je genoeg getreiterd heeft, is een weekje onder de Spaanse zon ALTIJD een goed idee!

Er zijn nog 1001 mooie plekjes te ontdekken – in Spanje alleen al – maar voor deze keer boeken we een ticketje Alicante en een huurautootje. Het afschuwelijke Benidorm en bijbehorende ‘bastards’ laten we links liggen. Niet zo heel ver van de kust, maar toch afgelegen, vind ik een charmante B&B.

Onze vlucht landt vroeg in de ochtend in Alicante, dus voor we naar onze B&B kunnen, gaan we eerst wat boodschapjes doen. Apero-snacks en een wijntje zijn wel redelijk essentiële vakantie-onderdelen voor ons. 🙂
We maken nog een stop aan de Coves del Canelobre. De mooie grotten zijn met een gids te bezoeken. Ik mag al direct m’n Spaans oppoetsen, want iets anders spreekt de gids niet. Ik merk dat het ver weg zit! De parking biedt een super uitzicht op de kustlijn en de stad Alicante.

Daarna springen we ons autootje in op zoek naar onze B&B. Bart wordt alweer wat nerveus, want we worden hele steile en smalle kronkelweggetjes op gestuurd. “Waar blijf je ze toch vinden, die ‘charmante overnachtingsplekjes’ van je?”. Ik ben er ook niet helemaal gerust in: seffens moet ik het ding nog mee omhoog duwen! Niet de eerste keer dat ik het belang van het aantal PK wat onderschat heb.

De Duitse B&B eigenaar is er niet blij mee dat wij onze eigen wijn mee hebben, maar hey, wisten wij veel dat die een eigen wijnkelder heeft. Zijn vrouw tovert echter 5 keer per week de heerlijkste gerechten op tafel. Origineel en verfijnd, maar de 4 gangen leveren ons toch meestal een kleine indigeste op! 🙂
Jammer vinden wij dat de meeste andere gasten ook Belgen en Nederlanders zijn. Blijkbaar staat de B&B ook in het portfolio van ‘Eliza was here’ en die sponserden dan weer het populaire TV-programma ‘Blind Getrouwd’. Sindsdien bijna allemaal Belgen over de vloer gehad, weten de uitbaters ons te vertellen.

De bergachtige omgeving is prachtig en we gaan natuurlijk af en toe een wandeling maken. Niet al te ver, want het is heet!
We zakken ook nog twee keer naar de kust af: er is een mooi zandstrand in Villajoyosa en een keienstrand bij Altea. Aan de boulevard hangen menu’s in het Nederlands en het Duits, maar het oude centrum van Altea is best gezellig!

We bezoeken ook nog het plaatsje El Castell de Guadalest, populair bij dagjesmensen, maar wij zijn er in juni en het is nog best te doen. Nog geen bussen uit Benidorm. De vele bezienswaardigeheden – onder andere het kasteel van L’Aicazaiba dat in de 11de eeuw door moslims gebouwd werd – maken een bezoek zeker de moeite. Maar wij genieten toch het meest van het fabuleuze uitzicht op het stuwmeer van Guadalest.
De aanleg van de dam en het meer vonden plaats van 1953 tot 1963. Het water wordt gebruikt voor drankwatervoorziening en agrarische doeleinden. Wij zijn betoverd door de felblauwe kleur van het water. Schitterend!

Een eindje verderop bezoeken we voor 4€ inkom ‘Les fonts de l’Algar’. Al even mooi om te zien: knappe watervallen tussen prachtige bloemen. Het is toegestaan er een verfrissende duik te nemen!

Voor onze laatste nacht gaan we naar Alicante zelf en dat valt ons niet tegen! Zoveel terrasjes en gezelligheid! Daarnaast zijn we er ook nog getuige van een traditionele trouwpartij én van een eindeloze optocht met dansers en lichtjes doorheen de stad.

Zoals altijd… zit dat weekje er sneller op dan wenselijk. Gelukkig zal het me aan reisinspiratie niet snel ontbreken.