GILI MENO | Ons verblijf op Lombok is eigenlijk veel te kort, want ondanks dat we hier 2 nachten verblijven, hadden we maar een dag om erop uit te trekken.
En er is nog zoveel meer te ontdekken op dit eiland. Een goeie reden om nog eens terug te komen!

Maar onze volgende paradijselijke stop dringt zich al aan: we varen naar de Gili’s voor enkele dagen onbeschaamd ‘chillen’.
“Gili” betekent in Sasak “klein eiland”. Er zijn wel meerdere ‘gili’s’ rond Lombok, maar de 3 ten noordwesten van Lombok zijn de bekendste: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan.

Wij logeren op Gili Meno, het rustigste eiland van de drie en naar verluid het meest romantische. Vandaar wordt het ook Gili Honeymoon genoemd.
De romantische sfeer wordt enigzins teniet gedaan door de doordringende geur van kattenurine rondom ons hotelletje. Gelukkig geen last van in ons kamertje.

Het is supermooi om het eiland rond te wandelen. Je komt méér leuke strandbarretjes tegen dan dat je een pauze nodig hebt.
En kiezen is moeilijk, want er zijn tientallen charmante plekjes om je neer te vleien en ze zijn bijna allemaal leeg.
Je ziet dat de lokale eilandbewoners soms in armoede leven en dat ze echt lijden onder de schade van de aardbeving van 2018.
Kleinschalige resortjes die ooit prachtig moeten geöogd hebben en barretjes liggen er soms beschadigd en verlaten bij omdat ze de middelen niet hebben om het te repareren.
Dus eigenlijk wil je iedereen die erin geslaagd is om weer iets uit de grond te stampen wel plezieren door bij hen iets te komen drinken of eten…

Een snorkeltripje rond de Gili’s is natuurlijk een absolute must. De onderwaterwereld is Absolutely Fabulous! Prachtige koralen, kleurrijke visjes en de mooiste zeeschildpadden.
Ik zou even in m’n arm knijpen, maar dat heeft een ondeugend kwalletje al in m’n plaats gedaan. Ik blijf nog wel even zitten met de vervelende jeuk.
Wat heb ik er spijt van dat we ons onder-water cameraatje niet meegebracht hebben!!

Nog maar eens een goeie reden om nog eens terug te komen, zeker? 😉