GAMBIA | Wij zoeken: zonzekere bestemming (ook in maart) – geen grote afwijking van onze tijdzone – minder dan 8u vliegen – combi van zee, strand, natuur – goedkoop.
Wij vinden: The Gambia.

Op de kaart ziet Gambia eruit als een wormpje dat Senegal is binnengedrongen. Ondanks de beperkte kustlijn, beantwoordt Gambia aan onze vereisten voor een weekje ertussenuit.

De kust staat volgebouwd met hotels en resorts. Die van ons is niet zo speciaal, maar voldoet en we zijn blij dat we er even tussenuit kunnen. De kust is erg toeristisch en (voornamelijk Bart) krijgt het nogal op z’n heupen, omdat de locals niet af te schudden zijn. Het moet gezegd: ze zijn soms echt vermoeiend. Een romantische strandwandeling met z’n tweetjes zit er niet in. (En dat wil Bart juist zo graag ;-))

Het is tijdens de uitstapjes dat we de geweldige fauna en flora ontdekken en die is uitbundiger dan verwacht! Wanneer je een eind het binnenland in gaat, vind je krokodillen, nijlpaarden, chimpansees, uit de kluiten gewassen pelikanen en nog vele andere kleurrijke vogels. Helaas heb ik zelf Corona meegebracht naar huis. Crappy souvenirs daar!