NGORONGORO – SERENGETI – ZANZIBAR (TANZANIA) | Voor één keer boekten we eens een georganiseerde reis. Een groepsreis nog wel. Die zou naar Socotra gaan, een Jemenitisch eiland. Helaas werd de reis geannulleerd wegens te weinig deelnemers. Aangezien we toch al vrij hadden genomen, vulden we onze vakantie onverwacht in met iets helemaal anders: Safari & strand in Tanzania (& Zanzibar).

We gingen op safari in de Ngoro Ngoro krater en in de Serengeti. Je mond valt open. De verwondering blijft. Buiten dat het daar GE-WEL-DIG schoon is, waren er ook enkele spannende momentjes. Het was regenseizoen en onze jeep kwam vast te zitten in de modder. En het was al donker. Onze chauffeur / ranger leek de weg naar ons tentenkamp niet goed te weten. We hadden geen bereik. En ah ja, het zit daar vol met wilde beesten. Hongerige wilde beesten.
Na enige tijd voelde ik toch een klein paniekske. Veel prikken van tse-tse vliegen* later en een risicovolle interventie van de ranger buiten de jeep, kwamen we véél later dan voorzien aan. Het personeel van het tentenkamp leek zelf ook opgelucht dat we er levend en wel waren geraakt. Er waren geen andere gasten en ze stonden op dus op te wachten.

‘s Nachts hoorde ik heel veel lawaai. Het bleek het personeel te zijn dat met potten, pannen en ander keukengerei tekeer ging om de leeuwen en nijlpaarden weg te jagen. Bart snurkte rustig verder.

Het land is niet zo geschikt voor vegetariërs. We waren nog maar een paar dagen onderweg en het voelde al niet zo peis en vree in m’n buik. De apotheose van deze inwendige oorlog werd bereikt in Stonetown op Zanzibar, alwaar een krachtige doch onsmakelijke eruptie zich manifesteerde terwijl onze chauffeur aan het wachten was om ons naar het volgende hotel te rijden. Rauwe groenten en fruit zijn geen aanrader.

Maar KIJK naar de foto’s. De prachtige dieren in hun ronduit indrukwekkende landschappen gaan nooit vervelen. Safari’s zijn spectaculair en onvergetelijk!!

*Tse tse vliegen kunnen de parasiet overdragen op mensen die de Afrikaanse slapende ziekte veroorzaakt. Geraak je nooit meer vanaf. Geen pretje.